Trei bărbaţi au fost arestaţi săptămâna trecută în legătură cu furtul, în regiunea pariziană, a unei genţi aparţinând şefului delegaţiei olimpice mongole, care se afla la Paris pentru a pregăti Jocurile Olimpice din 2024, cu un conţinut estimat la 600.000 de euro, informează AFP, citând surse poliţieneşti şi de la Parchetul din Bobigny (Seine-Saint-Denis).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În dimineaţa zilei de 11 octombrie, membrul Comitetului Internaţional Olimpic şi soţia sa, care veniseră în Franţa pentru a participa la o reuniune a comitetului de securitate în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice, mergeau de la aeroportul Roissy la hotelul lor, când au fost jefuiţi în tunelul Landy din Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, potrivit parchetului.

Un scuter cu două persoane la bord, potrivit unei surse din poliţie, s-a apropiat de maşină. Unul dintre hoţi a spart un geam şi a sustras de pe bancheta din spate o geantă care conţinea bijuterii de valoare.

Prejudiciul declarat de cuplul mongol s-a ridicat la 570.000 de euro, inclusiv doi cercei din aur şi diamante în valoare de 165.000 de euro fiecare, potrivit procurorului. Potrivit site-ului CIO, victima conduce mai multe companii mari în Mongolia.

Poliţiştii însărcinaţi cu ancheta au arestat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, la domiciliul lor din Saint-Denis, la 25 octombrie.

"Este vorba de o echipă care le repera (pe victimele bogate) la Roissy şi transmite mesajul unui scuter care urmăreşte maşina. Aceasta intervine în momentul cel mai propice, când maşina este încetinită pe o bandă de circulaţie", a declarat pentru AFP Parchetul din Bobigny.

Anchetatorii au făcut legătura între furtul de bijuterii şi articole din piele de la doi călători saudiţi şi aceeaşi echipă, folosind acelaşi mod de operare, pe 2 octombrie, pentru un prejudiciu estimat la 50.000 de euro.

Bijuteriile nu au fost găsite în timpul percheziţiilor, dar numeroase fotografii ale bijuteriilor au fost descoperite pe telefoanele mobile ale suspecţilor, a precizat sursa din cadrul poliţiei.

Suspecţii au recunoscut doar că au câştigat 6.000 de euro din revânzarea ceasurilor, dar nu au spus nimic despre bijuterii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.