România a trăit periculos in competiţia de sabie masculin de la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023. Sportivii români au ratat intrarea în lupta pentru medalii la o tuşă în faţa Italiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Băieţii lui Rareş Dumitrescu: Iulian Teodosiu, George Dragomir, Răzvan Ursachi şi Matei Cîdu au întâlnit echipa Poloniei în primul meci. Scorul a fost echilibrat până când George Dragomir a înclinat balanţa spre echipa noastră şi i-a lăsat lui Teodosiu avantajul unui final pe care, la experienţa sa, Teo şi l-a adjudecat, 45-42.
 
Duelul pentru intrarea în primii patru a fost infernal. Italia, cu Samele şi Curatoli în echipă, a condus în mare parte, România a revenit în meci după releele 3 şi 5, cu Dragomir şi Teodosiu pe planşă,. Ursachi a fost schimbat de Cîdu şi acesta a reuşit să ţină România în luptă. Finalul a fost dramatic,, Curatolui a dus Italia la 6 tuşe avans, 40-36. cel mai titrat sabrer din echipa noastră a făcut minuni. Încurajat de pe margine şi de Mihai Covaliu, Laura Badea şi Tinberiu Dolniceanu, Teo a reuşit să recupereze şi să ajungă la 44-44. Ultimul atac a fost însă al italianului Samele care a închis scorul 45-44.
 
Echipa feminină de floretă a României a pierdut la o tuşă meciul cu Ucraina, scor 35-34, şi s-a depărtat de zona luptei pentru podium. Fetele vor evolua pentru locurile 9-16.
 
Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Anca Săveanu şi Andreea Dincă, antrenor Virgil Sălişcanu, nu au reuşit să treacă de Grecia , scor, 32-45. Următorul adversar, Israel.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.