Statul australian Victoria a anunţat, marţi, că va găzdui Jocurile Commonwealth din 2026, toate evenimentele sportive urmând să aibă loc în afara capitalei sale, Melbourne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul statului Daniel Andrews a mulţumit organizaţiei Jocurilor Commonwealth pentru această decizie, admiţând că este "mai puţin riscant decât să le organizezi în mijlocul unui oraş mare”.

Jocurile se vor desfăşura în patru centre regionale situate în oraşele Geelong, Ballarat, Bendigo şi Gippsland, fiecare având un sat al sportivilor separat.

Cu toate acestea, ceremonia de deschidere va avea loc pe cel mai mare stadion din Australia, Melbourne Cricket Ground, care poate găzdui peste 100.000 de spectatori.

Preşedintele Commonwealth Games Federation, Dame Louise Martin, a numit proiectul Victoria drept o "viziune îndrăzneaţă şi inovatoare” pentru eveniment.

Până acum, statul a confirmat 16 sporturi pentru Jocuri. Va fi a şasea oară când Australia va găzdui Jocurile Commonwealth şi a doua oară în statul Victoria, după ediţia din 2006 centrată pe Melbourne.

Prim-ministrul Andrews a declarat că Jocurile Commonwealth din 2026 vor aduce "un impuls de 3 miliarde de dolari economiei Victoriei”, care a fost grav afectată de restricţiile impuse de Covid-19.

Jocurile Commonwealth din 2022 vor avea loc la Birmingham, Anglia, în perioada 28 iulie - 8 august.

Aceste Jocuri reunesc o dată la patru ani naţiunile membre ale Commonwealth-ului Britanic, o asociaţie de aproximativ cincizeci de ţări, majoritatea din Imperiul Britanic.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.