Dubla campioană olimpică Mikaela Shiffrin a ratat a treia probă la Jocurile Olimpice de la Beijing, la combinata alpină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bine plasată în ierarhie după coborâre, pe locul 5, schioarea americană era considerată favorită la medalie pentru că urma proba de slalom, specialitatea ei. Însă ea a ratat o poartă şi a fost eliminată din concurs.

La fel s-a întâmplat la această ediţie a JO şi la slalom şi la slalom uriaş. Ea nu a terminat decât proba de super-G, pe locul 9, şi pe cea de coborâre, locul 18.

Shiffrin a cucerit aurul olimpic la Soci, în 2014, la slalom, şi la Pyeongchang, în 2018, la slalom uriaş, probele ei preferate. De asemenea, Shiffrin are în palmares un argint olimpic la combinată, în 2018, şi patru titluri mondiale la slalom, pe lângă multe alte medalii.

Primele două locuri la combinată au fost ocupate de schioarele elveţiene Michelle Gisin (doar locul 12 la coborâre, dar cea mai rapidă la slalom) şi Wendy Holdener (locul 11, respectiv 3), la 1.05 de învingătoare. 

Gisin este la a doua medalie olimpică de aur la combinată, după titlul obţinut la Pyeongchang, în 2018, şi la a doua medalie la Beijing, după bronzul cucerit la super-G.

Holdener a mai ocupat locul 3 la slalom la aceste jocuri.

Bronzul a fost cucerit de italianca Federica Brignone (8/4), la 1.85. Ea a câştigat a doua medalie de bonz la această ediţie, după cea din proba de slalom uriaş.

Cea mai rapidă coborâre a realizat-o austriaca Christine Scheyer, dar ea a fost abia a şaptea la slalom şi a încheiat combinata pe locul 6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.