Antrenorul portughez Jesualdo Ferreira a fost numit la conducerea tehnică a formaţiei braziliene Santos, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 73 de ani, Ferreira a semnat un contract valabil un sezon. El a mai antrenat, printre altele, echipele Benfica Lisabona, Braga, Boavista, FC Porto, Malaga, Sporting Lisabona şi, ultima dată, Al-Sadd din Qatar.

La Santos, Jesualdo Ferreira îl înlocuieşte pe tehnicianul argentinian Jorge Sampaoli, care a demisionat din funcţia de antrenor principal după ce formaţia a ocupat locul 2 la finalul Serie A braziliene.

Fostul selecţioner al Argentinei şi al statului Chile, în vârstă de 59 de ani, a preluat echipa braziliană în decembrie 2018 şi avea contract până la finalul anului 2020.

Dar el a decis să demisioneze după un conflict cu preşedintele clubului, Jose Carlos Peres, tehnicianul fiind nemulţumit de faptul că nu a avut la dispoziţie resurse financiare suficiente.

În ciuda acestor probleme, Santos FC a prestat un frumos joc ofensiv şi a depăşit cluburi cu bugete mult mai mari.

Santos a terminat a doua în clasament, cu 74 de puncte, după Flamengo, 90 de puncte, dar înaintea echipelor Palmeiras - locul 3, tot 74 de puncte, Gremio - locul 4, cu 65 de puncte, Athletico Paranaense - locul 5, cu 64 de puncte, şi Sao Paulo - locul 6, cu 63 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.