Letona Jelena Ostapenko, locul 21 WTA, s-a calfiicat, în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a trecut, joi, cu scorul de 5-7, 7-5, 7-6 (9), de Petra Kvitova din Cehia, locul 25 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kvitova a condus cu 5-3 în setul al doilea, a servit pentru semifinale la 5-4 în decisiv şi a ratat o minge de meci în tie-break, dar Ostapenko a revenit de fiecare dată şi s-a impus după două ore şi 40 de minute de joc.

Învingătoarea din acest meci va da piept cu câştigătoarea partidei Simona Halep, locul 23 WTA - Ons Jabeur (Tunisia), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8. Acest joc va avea loc nu înainte de ora 17.00.

Halep şi Ostapenko s-au întâlnit de două ori până acum şi şi-au împărţit victoriile. Letona a câştigat French Open în 2017, după ce a trecut în finală, cu 4-6, 6-4, 6-3 de Halep, iar românca a învins-o pe Ostapenko câteva luni mai târziu, cu scorul de 6-2, 6-4, în semifinalele China Open.

Până atunci, pe arena centrală urmează partida dintre Jil Teichmann (Elveţia), locul 35 WTA, şi Veronika Kudermetova (Rusia), locul 31 WTA.

Ziua va fi încheiată cu meciul Marketa Vondrousova din Cehia, locul 38 WTA - Daiana Iastremska din Ucraina, locul 146 WTA, venită din calificări.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.