Preşedintele ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, care a demisionat la 22 noiembrie, a fost reales, marţi, în funcţia de preşedinte al La Liga până în 2027. Acesta este cel de-al patrulea mandat al său, el fiind deja în funcţie de 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul electoral al forului de conducere al fotbalului spaniol s-a reunit marţi şi a anunţat informaţia într-un comunicat publicat pe site-ul său. În timp ce realegerea preşedintelui demisionar rămâne "provizorie", în absenţa unor altor candidaturi înainte de ora 21:00, termenul limită, Javier Tebas va fi reales definitiv.

Demisia sa din 22 noiembrie a fost o simplă formalitate administrativă menită să accelereze procesul electoral.

În vârstă de 61 de ani, Tebas, care se află în funcţie din 2013, trebuia iniţial să îşi încheie mandatul la 26 decembrie. Însă, odată cu demisia sa, alegerile şi toate procedurile aferente au fost devansate. Cum termenul pentru depunerea recursurilor expiră marţi, la ora 21.00, alegerea lui Tebas va fi definitivă "la următoarea reuniune a Comitetului, marţi 12 decembrie", potrivit comunicatului La Liga.

În cele două săptămâni de absenţă, campionatul spaniol a fost condus de vicepreşedinţii organismului, Miguel Angel Gil Marin, patronul grupării Atlético Madrid, şi Quico Catalán, patronul clubului Levante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.