La câteva săptămâni după ce a demisionat, preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, a fost reales marţi în funcţie pentru încă patru ani, a anunţat La Liga într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Singurul candidat la succesiunea sa, Tebas, în vârstă de 61 de ani, a fost reales pentru un al patrulea mandat consecutiv, "fără a fi nevoie de o Adunare Generală Extraordinară", a precizat forul de la Madrid.

Fostul preşedinte al clubului Huesca este cunoscut mai ales pentru că a reformat în 2015 sistemul drepturilor TV din fotbalul spaniol, centralizând comercializarea acestora, în condiţiile în care fiecare club negocia separat cu televiziunile. De asemenea, el a fost la originea creării unui sistem de fair-play financiar mai strict decât cel impus de UEFA, limitând cheltuielile cluburilor la ceea ce câştigă. Acest sistem a fost recent relaxat în faţa criticilor venite din partea mai multor echipe, printre care şi Barcelona, pentru că nu au putut să-şi valideze recrutările.

Conducătorul spaniol este în război şi cu o serie de cluburi europene importante, precum Paris Saint-Germain şi Manchester City, despre care crede că distorsionează piaţa "cu bani care nu sunt generaţi de fotbal". De asemenea, el se opune ferm proiectului Superligii europene, care ar urma să concureze cu Liga Campionilor.

Demisia sa din 22 noiembrie a fost o simplă formalitate administrativă menită să accelereze procesul electoral.

În vârstă de 61 de ani, Tebas, care se află în funcţie din 2013, trebuia iniţial să îşi încheie mandatul la 26 decembrie. Însă, odată cu demisia sa, alegerile şi toate procedurile aferente au fost devansate.

În lipsa sa, campionatul spaniol a fost condus de vicepreşedinţii forului, Miguel Angel Gil Marin, patronul grupării Atlético Madrid, şi Quico Catalán, patronul clubului Levante

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.