Ciclistul Jason Kenny, specialist în probele de sprint, şi-a anunţat retragerea din activitate, la vârsta de 33 de ani, urmând să ocupe un post de antrenor în federaţia britanică, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kenny a câştigat şapte medalii de aur şi două de argint la Jocurile Olimpice, între 2008 şi 2021, cele mai multe din istoria sportului britanic.

"O mare parte din mine ar dori să continui şi să încerc să ajung la Paris şi într-un fel sunt puţin trist că nu fac asta. Oportunitatea de la British Cycling de a fi antrenor s-ar putea să nu existe peste trei ani. M-am gândit că voi profita acum", a declarat el, pentru BBC Breakfast.

Kenny, care a fost făcut cavaler pentru rezultatele sale, a câştigat aurul olimpic la sprint pe echipe la Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio 2016, proba individuală de sprint, în 2012 şi 2016, şi cea de keirin, în 2016 şi Tokyo 2020.

"Acel keirin din Tokyo a fost special pentru mine. A fost o cursă uimitoare. Dacă poţi alege una cu care să închei, întodeauna asta ar fi", a adăugat el.

Acea victorie l-a făcut cel mai de succes ciclist din istoria olimpică. De asemenea, Kenin a câştigat argintul olimpic la sprint în 2008 şi la sprint pe echipe, anul trecut.

Soţia sa, Laura Kenny (născută Trott), în vârstă de 29 de ani, de asemenea practicantă a ciclismului, care a fost şi ea înnobilată, este cea mai titrată sportivă britanică la JO, cu cinci medalii de aur şi una de argint.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.