Fostul campion mondial şi olimpic la box Ryota Murata, în vârstă de 37 de ani, şi-a anunţat, marţi, retragerea din activitate, spunând că nu mai are provocări de înfruntat după ce a pierdut anul trecut în faţa kazahului Ghennadi Golovkin, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Murata a devenit primul medaliat cu aur olimpic al Japoniei la categoria mijlocie la Jocurile de la Londra în 2012, înainte de a deveni profesionist şi de a câştiga titlul mondial WBA la aceeaşi categorie,  cinci ani mai târziu.

El a revenit în lumina reflectoarelor în aprilie anul trecut, când s-a luptat cu Golovkin la Saitama, la nord de Tokyo, reuşind un meci excelent împotriva aşa-numitului „GGG” înainte de a-şi recunoaşte înfrângerea în runda a noua.

Murata le-a spus reporterilor la o conferinţă de presă la Tokyo că „a crezut întotdeauna că lupta împotriva lui Golovkin va fi ultima”. „După aceea, nu am găsit nimic altceva de făcut în box”, a spus el.

Murata se retrage cu un palmares profesionist de 16 victorii (dintre care 13 prin KO) si 3 înfrângeri.

Ryoko Murata a devenit o mare vedetă în ţara sa după ce l-a învins pe brazilianul Esquiva Falcao pentru a câştiga aurul la Jocurile de la Londra, devenind primul campion olimpic de box al Japoniei din 1964. Caracterul său umil şi relaxat i-a adus mulţi prieteni în ring şi în afara lui: Golovkin i-a dat halatul cu care a intrat în ring după lupta lor, în semn de respect.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.