Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 85.500 de lei, după incidentele de la meciul Dinamo - UTA Arad, de vineri seară, de pe Stadionul Arcul de Triumf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea meciului, mai multe brigăzi ale celor două formaţii s-au bătut pe străzile din jurul arenei, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Suporterii echipei UTA Arad au fost susţinuţi de suporteri ai celor de la CSA Steaua.

Potrivit Jandarmeriei, au fost constatate şi întocmite două acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 _privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 85.500 de lei, astfel:

- 14 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;

- o sancţiune contravenţională în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Dintre acestea, două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societăţii specializate de pază şi protecţie.

Totodată, au fost aplicate opt sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la şase luni la un an.

În acelaşi context, Poliţia Capitalei desfăşoară măsuri specifice de cercetare la faţa locului, fiind deschis un dosar penal "in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "tulburare a ordinii şi liniştii publice", în conformitate cu prevederile Codului Penal.  

În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legislaţia în vigoare, a precizat Jandarmeria.

Echipa UTA Arad a pierdut vineri seara, în deplasare, scor 0-1, în faţa formaţiei Dinamo Bucureşti, în etapa a 30-a din Superligă, şi a ratat calificarea în play-off.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.