Un suporter care a proferat, sâmbătă seară, insulte rasiste la adresa portarului francez al echipei AC Milan, Mike Maignan, a fost identificat şi interzis pe viaţă pe stadionul din Udine, a anunţat clubul Udinese, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În colaborare cu poliţia şi cu ajutorul camerelor de supraveghere de la Bluenergy Stadium, Udinese a identificat primul spectator care s-a comportat într-un mod discriminatoriu faţă de Mike Maignan", a anunţat clubul din prima ligă italiană.

"Acestui individ i s-a interzis pe viaţă să asiste la orice meci al echipei Udinese, iar această sancţiune a intrat în vigoare imediat", continuă textul.

"Credem că sunt necesare măsuri puternice precum aceasta pentru a trimite un mesaj clar: rasismul nu îşi are locul în fotbal sau în societatea noastră", a insistat Udinese.

Portarul naţionalei Franţei şi al lui AC Milan a fost ţinta unor insulte rasiste, sâmbătă seara, la Udine, în timpul unui meci din etapa a 21-a a campionatului italian.

După ce a alertat iniţial arbitrul, el a părăsit terenul în minutul 34, urmat de coechipierii să. După câteva minute, meciul s-a reluat iar AC Milan a câştigat cu 3-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.