Tribunalul Comercial din Cairo l-a condamnat pe Issa Hayatou, fost preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal, la plata unei amenzi de 24,5 milioane de euro pentru abuz de putere. Hicham El Amrani, fost secretar general al CAF, a primit aceeaşi pedeapsă, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au fost acuzaţi că au abuzat de funcţiile în care se aflau la acordarea drepturilor de televizare pentru competiţii din Africa.

Hayatou şi El Amrani au anunţat că vor face apel. “Acest verdict este grotesc şi nejustificat. Evident că voi face apel şi îmi rezerv dreptul de a apela la orice curte internaţională pentru a pune capăt acestei calomnii intolerabile şi repetatele atacuri care mi-au vizat onoarea”, a declarat Issa Hayatou, potrivit BBC.

În ianuarie 2017, autorităţile egiptene au acuzat conducerea CAF că a încălcat legea cu privire la concurenţă, la semnarea unui acord exclusiv cu Lagardere Sports cu privire la transmiterea competiţiilor africane.

Issa Hayatou a fost preşedintele CAF în perioada martie 1988 – martie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.