Jucătorii şi jucătoarele de fotbal din echipele naţionale ale Irlandei vor primi aceleaşi prime, a anunţat, luni, federaţia irlandeză de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Federaţia de Fotbal din Irlanda este mândră să anunţe că jucătorii care reprezintă echipele feminine şi masculine din Republica Irlanda vor primi aceleaşi bonusuri la meciurile internaţionale cu efect imediat ca parte a unui acord revoluţionar pentru sportul irlandez", a anunţat forul irlandez.

Pentru a ajunge la acest acord, echipa masculină a fost de acord să scadă suma primită de jucători la fiecare joc, astfel încât Federaţia să folosească această sumă pentru a creşte salariul plătit jucătoarelor. Anglia, Brazilia, Australia, Norvegia şi Noua Zeelandă sunt printre ţările care s-au angajat public să plătească la fel jucătorii şi jucătoarele la meciurile internaţionale.

"Este o zi mare pentru fotbalul irlandez ”, a declarat căpitanul echipei feminine irlandeze Katie McCabe. "Am făcut un mare pas înainte cu acest acord şi am arătat lumii ce se poate realiza prin a fi uniţi, oferind aceleaşi oportunităţi jucătorilor internaţionali", a spus ea.

Fundaşul formaţiei Everton, Seamus Coleman (59 de selecţii), a declarat că jucătorii irlandezi s-au bucurat să ajute la realizarea acordului. "Suntem încântaţi să facem tot ce putem pentru a ne asigura că jucătoarele noastre sunt tratate în mod egal şi echitabil şi rămânem pe deplin dedicaţi să facem tot ce putem pentru a realiza acest lucru împreună", a spus Coleman.



Plata egală va fi stabilită la meciurile internaţionale din septembrie, a anunţat Federaţia, precizând că primele de calificare la turnee vor fi, de asemenea, supuse acestui principiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.