Irina-Camelia Begu , locul 70 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 1, calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 Miami Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Begu a făcut un meci foarte bun în faţa unei jucătoare care, în acest moment, este total ieşită din formă. Fără a-i ştirbi din meritele Irinei, Sabalenka s-a mişcat greoi pe teren, a greşit mult, atât cu serviciul, cât şi cu loviturile ei de forţă şi a arătat o lipsă majoră de concentrare.

De partea cealaltă, românca a fost precisă, a servit bine, a căutat să joace lung şi să o oblige pe adversară să alerge după fiecare minge. A absorbit presiunea loviturilor puternice ale jucătoarei din Belarus cu mult efort şi a trecut în dese rânduri curajos în atac, pentru a obţine unul dintre cele mai importante succese din carieră. 

În setul I, Begu a reuşit break-ul la scorul de 3-3 şi l-a păstrat până la 6-4, rezultat înregistrat după 41 de minute de joc.

Sabalenka a părut că întră în joc la începutul setului al doilea, când a condus cu 1-0 şi 0-40 pe serviciul româncei, dar Begu a anulat mingile de break şi a egalat. Mai mult, Begu a fost cea care a reuşit break-ul, în ghemul următor şi, la fel ca în primul set, nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a închis jocul cu un acelaşi 6-4, după o oră şi 41 de minute.

În faza următoare, Irina Begu va evolua cu o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici, locul 60 WTA, care a produs şi ea o surpriză, eliminând-o pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25, scor 7-6 (5), 6-4.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 54.400 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Miami a fost atingerea fazei optimilor de finală, în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.