Peste 700 de deţinuţi au fost eliberaţi de vineri, după victoria Iranului cu Ţara Galilor, scor 2-0, de la Cupa Mondială, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma unui ordin special al şefului sistemului judiciar după victoria echipei naţionale de fotbal împotriva celei din Ţara Galilor, 709 deţinuţi au fost eliberaţi din diferite închisori din ţară”, anunţă agenţia Autorităţii Judiciare Mizan Online.

Printre aceştia se numără "câteva persoane arestate în timpul evenimentelor recente”, se arata, fără a da mai multe detalii.

Agenţia se referă la protestele declanşate de moartea, la 16 septembrie, a Mahsei Amini, o tânără kurdă iraniană de 22 de ani care a murit după ce a fost arestată de poliţia adjunctă pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Autorităţile au raportat că mii de persoane au fost arestate în legătură cu protestele, justiţia afirmând că au acuzat peste 2 000. Organizaţiile pentru drepturile omului din străinătate raportează mult mai multe arestări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.