Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, care activează în acest moment la UEFA, nu va putea candida la viitoarele alegeri pentru preşedinţia FRF, după ce a fost introdus un nou articol prin care se prevede ca doi din ultimii cinci ani să fi activat în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noul articol prevede ca doi din ultimii cinci ani să fi fost fotbalist, arbitru sau oficial. Prin oficial se înţelege membru al unei comisii jurisdicţionale, orice persoană din cadrul unei organizaţii afiliată la nivel de FRF sau de Asociaţie Judeţeană. E o zonă foarte largă", a declarat Burleanu.

Întrebat dacă Ionuţ Lupescu, oficial în cadrul UEFA, ar putea candida, Burleanu a răspuns: "UEFA nu intră în această categorie. Acestea sunt modificări pentru viitor, alegerile următoare ar putea fi organizate conform vechiului statut".

Burleanu a spus că membrii Adunării Generale, care nu sunt mulţumiţi cu principiul solidarităţii, se pot adresa instanţei, dar şansele de câştig sunt inexistente: "FRF a făcut un pas extrem de important tocmai de a se rupe de trecutul la care unul sau altul ar putea să comenteze. Astăzi ne caracterizează transparenţa. Acum 7-8 ani nu aveaţi astfel de subiecte de comentat. Tot  ceea ce s-a decis astăzi este pentru viitor şi în aceaşi timp pentru o racordare la ceea ce înseamnă fotbalul modern. În instanţă te poţi duce, este dreptul fiecărui membru al FRF, dar şansele de câştig sunt inexistente. Este o Adunare Generală a FRF, majoritatea membrilor, şi nu o majoritate simplă ci una absolută, a luat o decizie pe mai multe paliere. În momentul de faţă nimeni nu a vorbit că trebuie să-i obligăm să dea bani. Noi am modificat statutul FRF prin care am stabilit un principiu de solidaritate. Am stabilit că vom iniţia un dialog cu LPF pentru implementarea acestui principiu. Nu văd nicio problemă să am puncte de vedere diferite faţă de Gino Iorgulescu".

Adunarea Generală a FRF a aprobat “principiul solidarităţii” prin care un procent de 5 la sută din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I s-ar îndrepta către echipele din eşaloanele doi şi trei. Comitetul Executiv al FRF a fost mandat să negocieze cu LPF imprementarea acestuia.

Împotriva adoptării principiului au fost 10 de la Liga I şi Cristian Balaj: "Felicitari, aţi format o echipă de fotbal", le-a spus Burleanu celor care au votat împotrivă.

Adunarea Generală a aprobat şi completarea articolului 50 din Statutul FRF prin introducerea literei h, care se referă la o condiţie pentru alegerea preşedintelui: "a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.