Ionica Munteanu, unul din portarii naţionalei de handbal care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio, este noua jucătoare a echipei ”U” Alexandrion Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionica Munteanu (37 de ani) a evoluat ultima dată la HCM Baia Mare, iar în urma problemelor financiare din tabăra vicecampioanei a fost nevoită să aleagă o altă destinaţie, la fel ca toate coechipierele sale.

Munteanu a aşteptat o perioadă bună până a luat decizia, având mai multe oferte, iar vineri a decis să accepte contractul pe două sezoane cu ”U” Alexandrion Cluj, unde va lucra cu antrenoarele Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan Dinu.

”Ne bucurăm mult că am reuşit să ajungem la o înţelegere cu un portar de valoarea Ionicăi Munteanu, care va participa cu naţionala României la Jocurile Olimpice. Îi dorim succes acolo, dar şi pivotului Florina Chintoan, ne bucurăm să avem două jucătoare la Olimpiadă. Ionica se va alătura lotului după revenirea de la Rio”, a declarat directorul sportiv al formaţiei ”U” Alexandrion Cluj, Cosmin Sălăjan, pentru News.ro.

Noul portar al formaţiei clujene a mai evoluat la ”U” între 1998-2002 şi în 2012, după care a mai trecut pe la echipele Le Havre, Randers HK, HC Leipzig, Mios Biganos, iar în ţară la Rulmentul Braşov, Oţelul Galaţi, SCM Craiova şi ultima dată la HCM Baia Mare.

Din 2004 joacă şi pentru naţionala României, unde a fost coechipieră chiar cu noile sale antrenoare de la Universitatea, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut la CM din 2015 – medalie de bronz.

Ionica Munteanu face parte din lotul tricolor care va pleca în 1 august la Jocurile Olimpice de la Rio şi devine astfel a doua jucătoare a formaţiei clujene, alături de pivotul Florina Chintoan, care va participa la Olimpiadă.

Până în prezent ”U” Alexandrion a mai transferat şase jucătoare: Tamara Bokarici, Alla Sheyko, Alexandra Florean, Diana Puiu, Alina Bota şi Tamaş Reka, lotul urmând să fie definitivat luna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.