Antrenorul secund al naţionalei, Ionel Gane, consideră că grupa din care face parte România este una grea, în care Serbia este favorită, dar speră ca aceste meciuri să întărească echipa pregătită de Cosmin Contra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“E o grupă într-adevăr grea, dar nu poate decât să ne întărească pe noi ca echipă naţională aceste meciuri, ca să debutăm apoi în preliminariile adevărate. Putem spune că e un avantaj că până în toamnă mai avem cel puţin patru meciuri amicale şi Cosmin Contra poate aduce jucători tineri> se pot schimba multe până în septembrie, când vom debuta. Trebuie să analizăm şi echipa Serbiei, să vedem cu ce jucători vor veni, probabil că şi ei vor veni cu jucători tineri. Vor încerca să schimbe şi ei ceva. Dar nu trebuie să ne speriem atât de tare să spunem că e inabordabil, inaccesibil. Trebuie să fim mai optimişti, nu sunt chiar atât de decisive până la preliminariile adevărate. Amicalele acestea cu tentă oficială sunt doar un lucru pozitiv pentru noi”, a declarat Gane la Digisport.

Tehnicianul spune că naţionala României nu ar trebui să evite să ia în calcul şi ocuparea locului doi, care ar menţine-o în a treia grupă valorică: “Trebuie să avem obiectivul de a nu cădea în grupa a patra. Dacă Serbia este favorită, noi trebuie să câştigăm grupa, dar asta nu înseamnă că şi un loc doi e rău. Şi datorită coeficientului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reprezentativa României va evolua în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunii, alături de selecţionatele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorţi de la Lausanne.

Datele partidelor sunt următoarele: 6–8 septembrie, 9–11 septembrie, 11–13 octombrie, 14–16 octombrie, 15–17 noiembrie şi 18–20 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.