Portarul echipei engleze Watford, internaţionalul Costel Pantilimon, s-a declarat surprins de votul britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dar a precizat, într-un interviu pentru News.ro, că decizia nu îi va afecta pe fotbaliştii români, atâta timp cât aceştia vor avea valoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 29 de ani, Pantilimon consideră că o problemă ar putea apărea în cazul copiilor români care veneau în număr mare în ultima perioadă să-şi facă facă junioratul la echipele engleze.

Prezentăm integral interviul acordat de Costel Pantilimon agenţiei de presă News.ro:

Reporter: - Costel, te deranjez câteva minute cu câteva întrebări?

Costel Pantilimon: - Depinde ce vrei să mă întrebi, dacă mă întrebi despre echipa naţională, nu vreau să fac niciun comentariu.

R.: - Vreau să te întreb ce părere ai despre Brexit?

C.P.: - Este o noutate pentru mine, chiar vorbeam cu cineva astăzi şi eram curios ce s-a întâmplat. Deci au ieşit din Uniunea Europeană? Oh! (n.r. – e total surprins)

R.: - Da, s-au dat rezultatele astăzi. Crezi că va afecta într-un fel cariera ta?

C.P.: - Cariera mea? Nu, nu cred. În mod normal nu ar avea de ce. Eu sunt aici de cinci ani, mai am trei ani, nu ştiu dacă va influenţa în vreun fel cariera mea. Sper să nu. Din punctul meu de vedere eu cred că nu.

R.: - Acum, jucătorii din afara UE trebuie să aibă un procent de prezenţe la echipa naţională într-o anume perioadă de timp, în cazul tău cum a fost?

C.P.: - Atunci când am ajuns eu se aplica această regulă şi în cazul românilor, după aceea s-a scos. Nu mai ştiu exact ce procent era, dar s-a scos ulterior în totalitate.

R.: - Crezi că ieşirea Marii Britanii din UE va fi o barieră în plus pentru jucătorii români să se transfere acolo?

C.P.: - Nu cred. Eu consider că atâta timp cât Anglia va avea nevoie de jucători de calitate nu va fi niciun fel de problemă. Eu cred că dacă vor găsi jucători români de calitate vor apela la serviciile noastre. Atâta timp cât există valoare nu cred că acesta va fi un impediment. Dar poate nu va mai fi un val atât de mare de tineri, aşa cum s-a întâmplat în ultima vreme, când au venit foarte mulţi copii români, un lucru foarte benefic pentru ţara noastră. Nu ştiu dacă aici nu ar fi o problemă în momentul de faţă, pentru tinerii care îşi doreau să ajungă în Anglia şi să facă junioratul aici, să ajungă apoi la echipele din Premier League.

R.: - Şi părinţii lor e posibil să aibă o problemă în acest sens...

C.P.: - Exact. La asta mă refer. Dar din câte ştiu eu, nu ştiu dacă vor fi afectaţi cei care sunt deja aici, cât vor fi afectaţi cei care vor dori să ajungă din momentul ieşirii Marii Britanii din UE.

R.: - Tu eşti surprins de decizia asta a britanicilor?

C.P.: - Eu sunt foarte surprins, ştiu că se discuta foarte mult, dar eu unul nu mă aşteptam. Pentru că, vorbind şi cu alte persoane, cu englezi, ei au văzut mai multe lucruri benefice rămânând în Europa, decât dacă ies. Am discutat şi cu colegii mei şi cu prietenii pe care îi am în Anglia. Nu mă aşteptam, e o surpriză foarte mare. Dar asta e, majoritatea şi-a spus cuvântul.

R.: - Mai am o ultimă întrebare, se vorbeşte că eşti dorit de Aston Villa, e ceva adevărat, ai o ofertă concretă?

C.P.: - Lucrurile astea nu le discut, pentru că nu îşi au rostul în momentul de faţă. Sunt chestiuni care se discută atunci când începem pregătirea, acum chiar nu pot să vorbesc despre asta.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.