Preşedintele clubului CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, apreciază că anul 2018 a fost unul greu pentru întreg sportul românesc şi speră să depăşească cât mai repede această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multipla campioană mondială şi olimpică a vorbit într-un interviu acordat News.ro şi despre viitorul clubului CSM Bucureşti pe care îl conduce şi despre accidentarea celei mai bune handbaliste, Cristina Neagu.

Redăm integral interviul acordat de Gabriela Szabo:

Reporter: - Cum apreciaţi anul 2018 pentru sportul românesc?

Gabriela Szabo: - A fost un an greu dar cred că, cu mai multă unitate şi cu mai multă colaborare între noi, putem să facem lucruri bune. Chiar dacă este o perioadă destul de grea, eu sper să reuşim să trecem cât mai repede şi cu bine peste ea.

R.: - Vorbiţi despre un an greu pentru sportul românesc, la acest capitol intră şi accidentarea Cristinei Neagu, o pierdere foarte importantă pentru CSM Bucureşti?

G. S.: - Să ştiţi că am discutat cu Cristina Neagu după accidentarea de la europene şi mi-am dat seama că ea se află într-o dispoziţie psihică de invidiat, este foarte puternică, aşa cum o ştim toţi. Eu sunt sigură că ea va reuşi să treacă destul de repede şi cu bine peste aceste momente grele. Şi cred că o vom vedea destul de repede din nou pe terenul de handbal.

R.: - Pentru handbal cum vedeţi anul 2018?

G.S.: - Din păcate la handbal am început destul de greu, dar sperăm să dea Dumnezeu să ne calificăm în Final Four din nou şi să ne bucurăm împreună de rezultate şi de frumuseţea sportului.

R: - Ce ar trebui făcut pentru a depăşi cât mai repede această perioadă despre care vorbeaţi?

G. S.: - Îmi aduc aminte că, după ce m-am retras din activitatea competiţională, managerul meu mi-a spus că atunci când voi ajunge într-o funcţie de conducere în sport, va trebui să arunc cât mai multe seminţe în cât mai multe locuri, ca să înmugurească, să apară rezultatele. Asta e cheia şi asta fix e ceea ce fac acum, să arunc cât mai multe seminţe, să facem această promovare a sportului, să ne implicăm în cât mai multe acţiuni de promovare a mişcării pentru a lărgi baza de selecţie pentru sportul românesc, un capitol foarte important pentru noi. Dar toate aceste lucruri durează foarte mult în sport, nu e ca în alte domenii, nu suntem în economie, spre exemplu, să luăm o decizie şi apoi să apară imediat rezultatele. Aici este vorba de investiţie şi vorbim de termene mai lungi de timp. Din postura pe care o am, de preşedinte al CSM Bucureşti, încercăm să facem investiţii în sportul bucureştean pentru a face performanţă, pentru că s-a dovedit că investiţiile în sport nu repreziintă o cheltuială.

R.: - Are CSM Bucureşti ca strategie şi atragerea a cât mai mulţi sportivi români pe viitor?

G.S.: - După cum ştiţi, CSM Bucureşti investeşte în centrele de copii şi juniori de unde sperăm să apară sportivi cât mai valoroşi. Este unul dintre aspectele care ne preocupă cel mai mult. Noi ne dorim pe viitor să avem cât mai mulţi sportivi români la CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.