Mijlocaşul stelist Adrian Popa a declarat, într-un interviu acordat agenţiei News.ro, că naţionala României formează o echipă mai închegată decât reprezentativa Franţei, prima adversară de la Euro-2016, dar recunoaşte calitatea individuală a fotbaliştilor antrenaţi de Didier Deschamps.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 27 de ani, Popa, 12 selecţii, mai spune că echipa României nu are un nevoie de un lider şi că presiunea rezultatului meciului de deschidere al Campionatului European este pe gazde.

Prezentăm integral interviul acordat de Adrian Popa agenţiei News.ro:

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

REPORTER: Eşti considerat unul dintre cei mai periculoşi adversari ai Franţei dintre români, după meciul amical cu Spania, de către presa din Hexagon. Te bucură aprecierea francezilor?

ADI POPA: Nu poate fi decât un lucru care să mă bucure, numai că asta va trebui să o demonstrez în continuare pe teren la Euro. Eu voi da totul şi voi face tot ce ţine de mine, să am aceeaşi evoluţie ca în meciul cu Spania.

R: Presa franceză recomandă măsuri speciale pentru tine, e cu dus şi întors această laudă?

AP: Acum na, presa spune multe, dar cel mai mult contează ce vom face noi pe teren şi cât vom fi noi de concentraţi.

R: La meciul de deschidere veţi avea parte cu siguranţă de un public ostil, crezi că românii vor face faţă? Veţi fi intimidaţi?

AP: Eu cred că nu mai există jucător în echipa naţională care să fie intimidat de public. Majoritatea avem meciuri în cupele europene, am jucat meciuri decisive la nivel înalt. Nu se mai pune problema de emoţii şi de intimidare din partea spectatorilor. Însă cred eu că şi spectatorii români se vor face auziţi.

R: Este altceva în viziunea ta un campionat european comparativ cu meciurile internaţionale de la nivelul cluburilor?

AP: Un campionat european, un mondial sau o competiţie gen Champions League nu se poate compara cu nimic altceva. Abia aştept să ajungem acolo şi văd cum este, pentru că nu am mai participat, este o premieră pentru mine.

R: Ce le promiţi suporterilor români?

AP: Eu personal le promit că voi da totul pe teren, că îmi voi pune calităţile în slujba echipei pentru a avea rezultate cât mai bune.

R: Trecem de grupe?

AP: Acesta este obiectivul nostru, pentru asta am mers la pregătire în Italia, pentru asta mergem în Franţa, să ieşim din grupe.

R: Mulţi văd Franţa viitoare câştigătoare a trofeului, tu crezi că e cel mai greu adversar al României?

AP: Din grupă categoric este cea mai grea, mai ales că este vorba şi de prima partidă, dar eu consider că presiune va fi mai mult pe ei pentru că sunt favoriţi şi gazde în acelaşi timp. Şi trebuie să câştige meciul de deschidere. Acesta ar putea fi un plus pentru noi. Cât despre câştigarea tiltului nu cred că sunt neapărat favoriţi, dar sunt în primele trei, pentru că mai sunt şi echipe de genul Belgia, Spania sau Germania.

R: Care ar mai fi un alt atu al nostru în afara acestei poziţii de outsider cu care pornim?

AP: În acest prim meci eu cred că avem o echipă mult mai închegată ca ei, chiar dacă ei au o valoare individuală mai mare ca noi. Avem un avantaj ca şi omogenitate, ca grup unit. Prin forţa grupului şi felul în care ne vom ajuta unii pe alţii sperăm să compensăm acest avantaj al lor, al valorii individuale.

R: Lipseşte un lider echipei României? Se tot vorbeşte despre asta în ultima perioadă.

AP: Lipseşte în presă, pe noi nu ne afectează asta, nu ne interesează, ne concentrăm doar pe ceea ce avem de făcut, pe ceea ce ne cere antrenorul. În teren eu cred că toţi trebuie să fim lideri, să fim uniţi. Nu cred că este nevoie de acel lider despre care se vorbeşte.

R: Obiectivul  e clar, ieşirea din grupe, tu personal speri la mai mult?

AP: Important este să o luăm pas cu pas, să ieşim din grupe, şi apoi în funcţie de ce adversar vom întâlni ne gândim să ajungem cât mai departe posibil. Tot ce vine după ieşirea din grupe e un bonus şi va fi cu atât mai bine pentru noi.

R: Din grupă ţi-ai făcut un calcul, unde am putea lua puncte?

AP: Eu sincer îmi doresc la fiecare meci să câştigăm punct sau puncte, dar va fi foarte dificil pentru că fiecare meci este ca o finală, pe viaţă şi pe moarte ca să spun aşa. Cel mai important este să o luăm pas cu pas şi la sfârşti când tragem linie să fim în optimi.

R: Le transmiţi un mesaj suporterilor?

AP: Să fie alături de noi şi să ne susţină, indiferent de momente. 

România se află în grupa A la turneul final al Campionatului European, alături de echipele Franţei, Elveţiei şi Albaniei. Tricolorii vor întâlni Franţa în meciul de deschidere la Euro, în 10 iunie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Saint-Denis.

Elveţia şi România se vor întâlni la 15 iunie, de la ora 19.00, pe stadionul Parc des Princes din Paris, în etapa a doua a grupei A a Campionatului European.

Tricolorii vor juca împotriva Albaniei, la 19 iunie, de la ora 22.00, la Lyon, în utltimul meci al grupei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.