Atacantul Kolbeinn Sigthórsson, acuzat de agresiune sexuală de o tânără în Islanda, a fost suspendat, vineri, de clubul IFK Göteborg, din Suedia, în "aşteptarea unei anchete interne".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza evenimentelor recente, până la noi ordine, Kolbeinn Sigthorsson nu va participa la antrenamente, meciuri şi alte activităţi ale echipei A. O anchetă internă este în curs pentru a determina ce va face IFK Goteborg în calitate de angajator şi ce va urma pentru Kolbeinn", a anunţat clubul care l-a achiziţionat pe jucător în această vară de la AIK Stockholm.

Trecut pe la FC Nantes şi Ajax Amsterdam, atacantul de 31 de ani a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai Islandei (64 selecţii, 26 de goluri).

El nu a mai fost convocat în lotul Islandei pentru meciurile din preliminariile CM-2022, unde echipa face parte din grupa J, alături de România.

Duminică, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Islanda (KSI) a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naţionale că le-a agresat şi hărţuit sexual în 2017, una dintre ele acuzând şi federaţia că a încercat să-i cumpere tăcerea.

Thórhildur Gyda Arnarsdóttir, în vârstă de 25 de ani, a declarat pentru televiziunea publică RUV că a depus o plângere după ce a fost victima violenţei şi a hărţuirii sexuale din partea unui membru al echipei naţionale, în timpul unei petreceri la un club de noapte din Reykjavik, în septembrie 2017.

Ea a indicat că jucătorul a recunoscut faptele, şi-a cerut scuze şi i-a plătit o sumă de bani. Potrivit lui Arnarsdóttir, o altă femeie ar fi depus o plângere împotriva aceluiaşi jucător pentru o agresiune sexuală comis în aceeaşi seară. Tânăra a susţinut, de asemenea, că ştie cel puţin alţi şase jucători implicaţi în cazuri de agresiune sexuală.

Potrivit mărturiei tinerei, un avocat care reprezenta federaţia a întrebat-o dacă vrea să primească o compensaţie financiară - a cărei valoare nu a fost specificată - în schimbul tăcerii ei, lucru pe care l-a refuzat.

Acuzatoarea nu a menţionat numele jucătorului în cauză, dar, potrivit mass-media islandeză, este vorba de internaţionalul Kolbeinn Sigthorsson, fost la Ajax Amsterdam şi FC Nantes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.