Atacantul internaţional brazilian al echipei Flamengo, Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de "Gabigol", a fost suspendat pentru doi ani pentru tentativă de fraudă la un control antidoping de anul trecut, a decis luni Tribunalul antidoping din Brazilia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunea, care poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, va intra în vigoare pe 8 aprilie, a adăugat organismul într-un comunicat. Internaţionalul brazilian în vârstă de 27 de ani (18 meciuri, 5 goluri) a fost acuzat în decembrie că a obstrucţionat un control antidoping surpriză la centrul de antrenament al clubului din Rio de Janeiro.

Deşi coechipierii săi au fost testaţi la ora 10.00, el a ignorat apelul şi s-a prezentat după prânz, potrivit acuzării, citată de presa braziliană. Când a ajuns, el s-a simţit ofensat de faptul că un ofiţer de poliţie a trebuit să îl escorteze până la toaletă. De asemenea, el nu a respectat protocolul de prelevare a probelor. La rândul său, Gabigol a negat că ar fi "încercat să trişeze".

Format la Santos FC, clubul lui Pele, Gabigol, care s-a bucurat de o reputaţie foarte bună după evoluţiile sale din Copa Libertadores, a avut perioade mai dificile la Benfica şi Inter Milano, unde nu a reuşit să se impună, înainte de a se întoarce în Brazilia.

În 2019, el a marcat ambele goluri ale lui Flamengo în finala Copa Libertadores, oferindu-i echipei sale titlul în faţa formaţiei River Plate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.