Fostul mijlocaş spaniol Andres Iniesta, care a făcut obiectul unei reverificări fiscale în Japonia pentru că nu şi-a declarat o parte din venituri, a achitat impozitul suplimentar datorat autorităţilor fiscale locale, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, argumentând că a declarat aceste venituri şi în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul exerciţiului financiar 2018, mi-am declarat veniturile din întreaga lume la autorităţile fiscale din Spania", a declarat Iniesta într-un comunicat difuzat de societatea sa de management, a cărui copie a fost obţinută duminică de AFP.

"Autorităţile fiscale japoneze au iniţiat o investigaţie axată pe statutul meu de rezident în conformitate cu normele fiscale şi au ajuns la concluzia că am fost rezident (în Japonia) pentru o parte din 2018", a explicat el.

"Drept urmare, venitul din acea perioadă este supus dublei impuneri", a spus el, adăugând că a solicitat rambursarea impozitului în exces în baza acordului de evitare a dublei impuneri dintre cele două ţări.

Campionul mondial din 2010, care a petrecut cinci ani la clubul japonez Vissel Kobe până în 2023, a fost acuzat că nu a declarat venituri de aproximativ 860 de milioane de yeni (5,25 milioane de euro) pentru anul 2018, potrivit televiziunii publice NHK şi altor media.

Dacă un jucător străin are un contract pe o perioadă mai mică de un an şi nu este însoţit de familia sa, autorităţile japoneze îl consideră nerezident şi plăteşte mai puţine taxe decât un rezident, potrivit unor informaţii care citează agenţia fiscală naţională.

Cu toate acestea, centrul fiscal regional din Osaka a considerat că în 2018 Iniesta a fost rezident, deoarece a locuit cu membrii familiei sale şi a beneficiat astfel de un contract pe mai mulţi ani, de unde şi impozitul suplimentar de aproximativ 580 de milioane de yeni (3,553 milioane de euro) care i-a fost cerut.

Contactate de AFP, autorităţile fiscale din Osaka au refuzat să comenteze.

Agenţia de presă Kyodo a relatat săptămâna trecută că portarul sud-coreean Kim Jin-hyeon şi atacantul brazilian Patric şi-au declarat, de asemenea, eronat veniturile la autorităţile fiscale japoneze, care le pretind circa 220 de milioane de yeni (1,3 milioane de euro) şi, respectiv, 210 milioane de yeni (1,28 milioane de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.