Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la Congresul UEFA de la Paris, a deplâns lipsa de acţiune în lupta împotriva rasismului în fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultima vreme au avut loc multe incidente rasiste", a deplâns şeful federaţiei internaţionale.

"Acest lucru trebuie să înceteze. Rasismul este o infracţiune şi trebuie eradicat. Ceea ce facem noi nu este suficient. Ceea ce propun este ca, în următoarele trei luni, înainte de Congresul FIFA din mai, să lucrăm cu toţii împreună pentru a găsi soluţii", a spus el.

"Va trebui să ne asumăm responsabilitatea. Trebuie să impunem un meci prin forfait cluburilor responsabile".

De asemenea, el a pledat pentru oprirea meciurilor în cazul incidentelor legate de rasism prin introducerea unei proceduri în trei etape (meci întrerupt, meci întrerupt din nou, meci abandonat).

"După cum ştim cu toţii, lumea este marcată de divizări", a deplâns el. "În ultimele luni, am asistat la o serie de incidente şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le pune capăt. Trebuie să ne asumăm responsabilităţile. Consecinţele disciplinare ar trebui să fie un abandon al echipei. De asemenea, trebuie să luăm măsuri penale şi să le interzicem accesul pe stadion celor vinovaţi",a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.