Pele, Neymar şi multe alte personalităţi braziliene şi-au exprimat, vineri, indignarea după remarcile considerate rasiste la adresa atacantului de la Real Madrid, Vinicius Jr, într-o emisiune la televiziunea spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La emisiiunea Chiringuito Show de joi seară, agentul jucătorilor Pedro Bravo a spus că brazilianul de 22 de ani al lui Real Madrid, Vinicius Junior, ar trebui să înceteze să se "maimuţărească" în timpul sărbătoririi golurilor.

Remarcile acestuia sunt considerate rasiste de multe personalităţi din lumea fotbalului care l-au susţinut pe jucătorul ce  sărbătoreşte golurile dansând alături de colegii săi.

Pe stadioane, mulţi jucători de culoare s-au confruntat cu rasismul din partea fanilor care imită strigătele maimuţelor. "Chiar dacă rasismul încă există, nu ne va împiedica să continuăm să zâmbim. Vom continua să luptăm cu rasismul în felul nostru: luptând pentru dreptul nostru de a fi fericiţi.", a afirmat Pele pe Twitter.

"Baila Vini Jr” (Dansează, Vini Jr), a postat Neymar, inspirându-se din hashtag-ul #BailaViniJr, care a dominat tendinţele pe Twitter în Brazilia vineri.

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a lansat un comunicat de presă în care şi-a declarat "solidaritatea” cu atacantul madrilen, victimă a "declaraţiilor rasiste”.

La rândul său, Real Madrid şi-a exprimat "respingerea oricărui tip de expresie rasiste şi xenofobă” şi intenţionează să-şi mobilizeze departamentul juridic pentru "a lua măsurile legale necesare”.

Confruntat cu acest val de indignare, Pedro Bravo şi-a cerut scuze pe Twitter, explicând că pentru el, "maimuţa este o expresie folosită greşit pentru a califica metaforic (a face prostii) dansurile jucătorului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.