Cu nouă luni înainte ca Germania să găzduiască Euro-2024, Ilkay Gündogan a fost numit căpitanul naţionalei germane, potrivit selecţionerului Hansi Flick.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va forma un duo cu Joshua Kimmich, care a purtat banderola din martie. Căpitanul echipei Manchester City pentru sezonul 2022/23, mijlocaşul Ilkay Gündogan va purta banderola pentru Germania în meciul amical împotriva Japoniei, de vineri seară, de la Wolfsburg.

În absenţa portarului Manuel Neuer, care a suferit o fractură la piciorul drept într-un accident de schi la începutul lunii decembrie 2022, Hansi Flick l-a ales pe Joshua Kimmich drept căpitan pentru meciurile amicale din martie şi iunie.

"Ne dă o nouă energie, pe care o putem folosi", a explicat Flick, care a vorbit despre un "duo de lideri" cu Gündogan şi Kimmich. Mijlocaşul de la Bayern a fost absent la ultimul amical cu Columbia, în iunie, când i-a predat banderola lui Gündogan.

"Sunt încântat de încredere. Este o mare onoare pentru mine să conduc această echipă tânără", a declarat Gündogan, conştient de "responsabilitatea" sarcinii încredinţate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.