Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a decis, marţi, să retragă Rusiei organizarea Campionatului Mondial din 2023, "din preocupare pentru siguranţa şi starea de bine ale tuturor jucătorilor, oficialilor, presei şi fanilor participanţi", informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul era programat să aibă loc la Sankt Petersburg, în perioada 5-21 mai, anul viitor.

Într-un comunicat, IIHF a precizat că noua ţară gazdă a competiţiei va fi anunţată la congresul anual de la Tampere (Finlanda), care va avea loc în ultima săptămână a Mondialelor din luna mai.

La 28 februarie, IIHF a interzis atât Rusiei, cât şi Belarusului să joace meciuri la nivel internaţional până la noi ordine, din cauza invadării Ucrainei. De asemenea, federaţia i-a retras Rusiei şi organizarea Campionatului Mondial de juniori din  2023.

Mondialele din 2022 vor avea loc în perioada 13-29 mai în Finlanda, cu 16 echipe, inclusiv Franţa şi Austria, care au înlocuit Comitetul Olimpic Rus şi Belarus, formaţii excluse din competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.