Iga Swiatek, viitorul lider WTA, care a câştigat ultimele trei turnee la care a participat, Qatar Open, Indian Wells şi Miami Open, primele ale anului de categorie WTA 1.000, o performanţă unică în tenisul feminin, s-a retras de la turneul de categorie WTA 500 de la Charleston, cu premii de aproape 900.000 de dolari, au anunţat organizatorii, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi pare foarte rău, dar, după maratonul de trei turnee în care am jucat finala la fiecare, mă simt puţin accidentată la braţ. Nu e grav, dar trebuie să mă odihnesc”, a declarat poloneza.

"Suntem dezamăgiţi, dar înţeleg că ea a jucat mult tenis în ultima lună”, a afirmat directorul turneului, Bob Moran.

România va fi reprezentată pe tabloul principal al acestui turneu de Irina Begu, locul 70 WTA, şi Elena Gabriela Ruse, locul 57 WTA.

Begu va evolua în prima manşă cu Xinyu Wang din China, locul 87 WTA, iar Ruse, cu americanca Hailey Baptiste, locul 122 WTA.

În calificări este prezentă Gabriela Talabă, locul 257 WTA şi cap de serie numărul 11, care a trecut în manşa a doua după victoria obţinută, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, în faţa americancei Ellie Douglas, locul 371 WTA.

Pentru un loc pe tabloul principal, românca va evolua cu o altă jucătoare din SUA, Coco Vandeweghe, locul 167 WTA şi cap de serie numărul 3, o sportivă care a fost numărul 9 mondial în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.