Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a abandonat în setul al treilea al sfertului de finală contra Elenei Rîbakina, numărul şase mondial, miercuri seară, la Roma, cu zece zile înaintea turneului de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Swiatek a renunţat la şansa de a continua la 2=2 în setul decisiv, după ce a câştigat primul set cu 6-2 şi l-a pierdut pe al doilea în tie-break, cu 7- 3. Tocmai în timpul tie-break-ului, la 5-3, poloneza de 21 de ani a simţit clar dureri la genunchi.

Numărul 1 mondial a avut un sezon aproape ideal pe zgură, suprafaţa sa preferată, cu un titlu la Stuttgart (Germania) şi o finală la Madrid, pierdută în faţa numărului 2 mondial, Arina Sabalenka.

Swiatek a fost de două ori deţinătoare a titlului în capitala Italiei.

Pentru un loc în finală, Rîbakina o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko (locul 20), care a câştigat Openul Franţei în 2017. Cealaltă semifinală o va opune pe ucraineanca Anhelina Kalinina (nr. 47) şi rusoaica Veronika Kudermetova (nr. 12).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.