Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost aleasă jucătoarea anului în tenisul feminin pentru al doilea sezon consecutiv, a anunţat WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Swiatek a câştigat Roland Garros pentru a treia oară, ajungând astfel la patru turnee de Grand Slam, şi a încheiat anul cu prima său titlu la Turneul Campioanelor, Ea a revenit pe primul loc în clasament, după ce îl pierduse pentru scurt timp în favoarea Arinei Sabalenka.

Poloneza în vârstă de 22 de ani a devenit prima jucătoare care a fost desemnată jucătoarea WTA a anului în două sezoane consecutive, după Serena Williams, între 2012 şi 2016.

Storm Hunter şi Elise Mertens au primit premiul pentru echipa de dublu a anului, chinezoaica Zheng Qinwen a fost desemnată jucătoarea cu cea mai mare evoluţie, iar rusoaica Mirra Andreeva a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare a anului.

Elina Svitolina, care a revenit în tenis în aprilie după o pauză de maternitate, a primit premiul pentru revenirea anului după ce a ajuns în sferturile de finală de la Roland Garros şi şi-a egalat cel mai bun rezultat la un Grand Slam, ajungând în semifinale la Wimbledon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.