Antrenorul Emeric Ienei a declarat, marţi seară, la festivitatea de la Centrul Militar Naţional, prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de Steaua în 1986, că este încrezător că o echipă din România mai poate obţine o astfel de performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu pot să nu mă simt bine de vreme ce m-am întâlnit cu foştii mei jucători şi cu actualii mei prieteni, care au adus un trofeu extraordinar ţării româneşti. Am mai spus că şansa României şi a Stelei a fost că s-au întâlnit într-un moment extraordinar tineri care au fost atât de uniţi încât să facă o echipă aproape invincibilă în România. Aceşti jucători aveau calităţi atât tehnico-tactice, cât şi morale. Eu sper că se mai poate obţine o astfel de performanţă. Am văzut copii foarte talentaţi, numai că trebuie să fie o selecţie nu numai la copii, ci şi la antrenori. Pentru că fotbalul se învaţă numai prin volum de muncă", a declarat Ienei.

Despre generaţia actuală de fotbalişti, Ienei crede că Astra a meritat să câştige campionatul: "Nu mă aşteptam ca Astra să câştige campionatul, dar am spus că mai avem încă o echipă care să se bată. Eu spun că pe merit au câştigat. Mă doare sufletul pentru Steaua, dar au fost  prea multe schimbări, nu numai la conducătorii tehnici, ci şi la jucători. Au venit nişte jucători care nu corespundeau, lotul de 27 a fost prea mare, iar titularul trebuie să ştie că e titular. De ce? Pentru că altfel se pregăteşte decât atunci când nu ştie. La Steaua veche aveam 18 sau 20 de jucători în lot din care primul 11 se ştiau. Iar ceilalţi erau polivalenţi şi tineri. Alibec este un jucător de excepţie, are un fizic impresionant, şi o tehnicitate foarte bună. Dar un singur lucru i-aş sfătui pe cei de lângă el, să se ocupe mai mult de el, de problemele morale", a afirmat Ienei.

El a mai spus că Alibec va fi în lotul pentru Campionatul European, subliniind că va vorbi cu selecţionerul Anghel Iordănescu despre asta: "Şi Lăcătuş şi Piţurcă fumau. Dar e foarte greu să-i spui cuiva să nu mai fumeze. Eu nu le-am spus să nu mai fumeze, ci înainte de joc să nu mai fumeze un pachet pe zi, să fumeze mai puţin. Chiar dacă eu le interziceam, ei tot fumau. Eu cred că Alibec va fi în lotul de Euro. Voi vorbi cu Iordănescu şi o să-i spun chiar dacă nu poţi să-l obligi. Să-i spui bagă-l în echipă. El trebuie în primul rând să aibă relaţii foarte bune de joc în echipă, pentru că degeaba ai jucători de excepţie, dacă ei nu au relaţii de joc între ei".  

Componenţii echipei Steaua, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, au participat, marţi, la o festivitate organizată de CSA Steaua la împlinirea a 30 de ani de la obţinerea acestei performanţe, la care a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş.

Marius Lăcătuş, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Emeric Ienei, Tudorel Stoica, Mihail Majearu, Ilie Bărbulescu, Anton Weisenbacher, Marin Radu II şi Vasile Iordache au primit câte un trofeu, reprezentând Cupa Campionilor Europeni în miniatură şi câte o diplomă de excelenţă.

La festivitatea de la Cercul Militar Naţional, din sala de Marmură, s-a ţinut de reculegere pentru preşdintele secţiei de fotbal, Ion Alecsandrescu, pentru fostul fotbalist Lucian Bălan, pentru doctorul Marcel Georgescu şi pentru masorul Mitică Neagu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.