La 41 de ani şi abia recuperat după o accidentare lungă la genunchi, Zlatan Ibrahimovici a fost convocat de selecţionerul Janne Andersson, pentru meciurile de calificare la Euro 2024 împotriva Belgiei (24 martie) şi Azerbaidjanului (27 martie). El speră să poată juca la Campionatul European, chiar dacă va avea 42 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "La vârsta mea, nu ne putem gândi la „viitor”, dar ne gândim la „prezent”, chiar dacă eu sunt trecutul, prezentul şi viitorul”, a afirmat Ibrahimovici în stilul său caracteristic.

„Dacă mă simt bine şi sunt ales de antrenor, îl voi ajuta pe el, echipa şi ţara, şi voi da tot ce am mai bun”, a promis el.

Dacă va intra pe teren cu Belgia sau Azerbaidjan, atacantul de la AC Milan ar deveni cel mai în vârstă jucător care a jucat într-un meci de calificare la Campionatul European şi ar dobori recordul stabilit de italianul Dino Zoff.

Dacă va juca la CE din 2024, jucătorul din Malmö va stabili un nou record de longevitate, deţinut în prezent de legendarul portar ungur, Gabor Kiraly, care a jucat Euro 2016 după ce a împlinit 40 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.