Fotbalistul echipei FC Viitorul, Ianis Hagi, a declarat joi seară, la Gala Trofeelor Alexandrion, la care a fost premiat, că visează să ajungă el mai bun fotbalist din lume şi să câştige Balonul de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul a făcut declaraţia când a urcat pe scenă pentru a primi trofeul.

Selecţionerul naţionalei under 21 a României, Mirel Rădoi consideră declaraţia lui Ianis Hagi “un lucru pozitiv”. “Cred că un prim pas pentru el este prezenţa la acest Campionat European va trebui să tragă echipa după el ca să putem califica din grupe şi o prezenţă la Jocurile Olimpice îl va ajuta în drumul lui către Balonul de Aur. Nu m-a uimit absolut deloc, mă bucur că am jucători care gândesc foarte pozitiv. Dacă cineva ar gândi că este o declaraţie arogantă, la cum îl cunosc eu pe Ianis Hagi eu cred că este un lucru pozitiv”, a spus Rădoi.

Mirel Rădoi a declarat că primele pentru califcarea echipei under 21 la Campionatul European ar trebui împărţite cu fostul staf. “E clar că mergem la Campionatul European cu gândul măreţe şi nu trebuie să ne sperie prezenţa acolo. Sper că nu vom avea parte de accidentări ca să definitivăm lotul. Avem un nucleu de jucători, dar trebuie completat. Nu am emoţii că vom merge la Campionatul European. Sunt unele, dar pozitive”.

Rădoi este de părere că Alexandru Mitriţă are şanse să fie convocat din nou la echipa naţională. El a precizat că nu l-a surprins transferul lui Nicolae Stanciu în Arabia Saudită. “Nu ma surprins transferul lui Stanciu. Cred că a contat foarte mult partea financiară. Se spune că este foarte greu că un jucător să ajungă din Statele Unite la echipa naţională, dar eu cred că fotbalul din America este foarte puternic, şi mai puternic decât cel din Qatar sau Emirate. Poate că este la egalitate cu cel din Arabia Saudită. Din punctul meu de vedere nu este un pas înapoi pentru Mitriţă şi dacă el va avea evoluţii foarte bune să nu uităm că el face parte din acel ansamblu de echipe deţinute de şeic şi poate vom vedea un jucător român la Manchester City. Eu cred că dacă el va avea realizări va fi în continuare chemat de Cosmin Contra la naţională”.

Tehnicianul Mircea Lucescu, premiat şi el la gala de joi (Trofeul pentru Excelenţă în Sport), s-a declarat impresionat de calitatea sportivilor români. “Eu am venit din respect pentru toţi ceilalţi care urcă pe scenă şi pentru cei care au ajutat să ajungă pe scenă. Am rămas impresionat de calitatea sportivilor noştri de mare performanţă şi de ataşamentul lor. Au fost impresionanţi şi îi felicit”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.