Honduras şi Mexic sunt ultimele două echipe naţionale care au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu aflarea echipelor din Concacaf calificate, se cunosct toate participantele la ediţia Jocurilor Olimpice care se va disputa în acest an. Honduras şi-a rezervat locul pentru turneul olimpic masculin de fotbal pentru a patra oară consecutiv, după ce a câştigat în faţa Statelor Unite ale Americii, 2-1, în semifinala turneului de calificare olimpică masculină Concacaf, duminică. De asemenea, Mexic a trecut de Canada cu 2-0 şi va bifa a treia sa participare la Jocurile Olimpice. Mexicani au cucerit aurul în 2012, la Londra.

Echipele participante sunt următoarele:

AFC: Japonia (ţară gazdă), Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită;

CAF: Coasta de Fildeş, Egipt, Africa de Sud;

CONCACAF: Honduras, Mexic;

CONMEBOL: Argentina, Brazilia;

OFC: Noua Zeelandă;

UEFA: Franţa, Germania, ROMÂNIA, Spania.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost iniţial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

Tragerea la sorţi va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA de la Zurich. Conform procedurii, nu va fi posibil ca două echipe din acelaşi continent să fie repartizate în aceeaşi grupă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.