Ştefan Ionescu, "nea Nelu", fost antrenor al echipei naţionale de hochei, a murit, a anunţat, duminică, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sub conducerea lui nea Nelu, România a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă: 1976, Innsbruck şi 1980, Lake Placid. La Lake Placid, din cele 12 ţări participante, România a ocupat locul 7. A fost ultima Olimpiadă de Iarnă la care hocheiul românesc a fost prezent.
 
Tot sub conducerea sa, echipa României a realizat una dintre cele mai importante performanţe: la Campionatul Mondial din 1976, de la Biel/Bienne, Elveţia, a câştigat Grupa B, ceea ce a asigurat participarea României la Grupa A valorică a Campionatului Mondial din 1977, organizat la Viena, Austria.
 
Echipa României a participat alături de reprezentativele: URSS, Cehoslovacia, SUA, Canada, Finlanda, Suedia şi Germania.
 
 
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.