La o săptămână după ce a decis să excludă echipele naţionale ale Israelului, Federaţia Internaţională de hochei pe gheaţă a anunţat că reprezentativa israeliană va putea participa la Campionatul Mondial U20 de săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) anunţa excluderea echipelor naţionale ale Israelului de la diversele campionate mondiale pe care le organizează în fiecare an, din motive de securitate, ca urmare a conflictului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

Cu toate acestea, IIHF a decis, zilele trecute, că echipa naţională U20 a Israelului este autorizată să participe la Campionatul Mondial de categoria sa (divizia a 3-a), care începe lunea viitoare la Sofia (Bulgaria). Organismul şi-a justificat decizia prin faptul că a primit garanţii de securitate din partea autorităţilor bulgare.

Într-un comunicat, IIHF a precizat că va examina de la caz la caz participarea Israelului la alte Campionate Mondiale din acest sezon. Deciziile vor fi luate în luna februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.