Herve Renard, noul selecţioner al echipei de fotbal feminin a Franţei, crede că în fotbalul actual egalitatea salarială în fotbalul feminin şi masculin este imposibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este posibil. Veniturile nu sunt la fel. Trebuie să fie un procent. Este ca o persoană care plăteşte taxe. Cine primeşte X/an nu poate plăti la fel ca cineva care câştigă dublu X/an. Imposibil. Fotbalul este despre a da şi a primi. Cu cât sunt mai multe resurse şi sponsori, cu atât fotbalul feminin va fi mai atractiv, cu atât salariile vor creşte, fie la club, fie la naţională. Dar fără resurse suplimentare şi o imagine perfectă, nu putem pretinde să fim la acelaşi nivel al remuneraţiei cu fotbalul masculin de astăzi", a spus el pentru Le Figaro.

 

Tehnicianul în vârstă de 54 de ani a câştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, cu naţionalele masculine din Zambia şi Coasta de Fildeş.

El a preluat naţionala feminină a Franţei la 30 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.