Spaniola Maria Gomes da Costa va evolua din vară la Minaur Baia Mare, a anunţat, miercuri, echipa feminină de handbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maria Gomes da Costa s-a născut în data de 13 iulie 1999, la Almeria. Are 1.77m şi 70 kg şi joacă pe postul de inter stânga la Rocasa Gran Canaria. Evoluează la această echipă de trei sezoane, reuşind să înscrie 69 de goluri în cupele europene.

A început handbalul la BM Almeria juniori, trecând mai apoi la echipa de senioare, de unde s-a transferat în 2020 la Rocasa. Are 7 meciuri în echipa naţională de senioare a Spaniei, pentru care a marcat de 10 ori. De altfel, ea a participat şi la ultimele acţiuni ale naţionalei Spaniei, la începutul lui martie. În total, la toate loturile, inclusiv cele de junioare, Maria are 18 selecţii şi 18 goluri marcate.

Maria Gomes da Costa a câştigat cu Rocasa ediţia trecută din EHF European Cup (5 goluri în cele două meciuri din finala cu Costa del Sol Malaga). Sezonul acesta, Rocasa a evoluat în EHF European League, unde a fost eliminată înaintea fazei grupelor, în turul III, de echipa norvegiană Sola HK.

Rocasa Gran Canaria ocupă în acest moment locul 3 în campionatul spaniol (Division de Honor), după Bera Bera (31p) şi la egalitate de puncte cu Malaga (locul 2)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.