Într-o declaraţie oficială publicată pe site-ul clubului său, Paris SG, Nikola Karabatic a anunţat că se va retrage din activitate ca jucător la finalul sezonului 2023-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, încep al 22-lea şi ultimul meu an profesional în culorile lui Paris Saint-Germain, un club care înseamnă atât de mult pentru mine", a scris triplul campion olimpic, în vârstă de 39 de ani, într-o scrisoare postată pe site-ul clubului.

"Voi împlini 40 de ani la sfârşitul sezonului şi simt că am parcurs un cerc complet. Am făcut tot ce mi-am dorit, am realizat şi mi-am depăşit toate visele cele mai nebuneşti. Vreau să trăiesc din plin această provocare şi să trec la altceva, pentru că în ultimii ani am început să gândesc şi să văd viaţa altfel", a spus el pentru L'Equipe.

Fundaşul internaţional vorbeşte în continuare despre importanţa vieţii sale de familie pentru a întoarce pagina vieţii sale de sportiv de (foarte) înalt nivel: "Vreau să las această poveste în urmă şi să privesc cu nerăbdare la viaţa mea de după. Ducem o viaţă minunată, dar este solicitantă şi vreau să trăiesc un pic mai liniştit cu familia mea, cu copiii mei (Alek, 7 ani, Nora, 4 ani). Am convenit că acesta va fi ultimul sezon în care Géraldine (partenera sa) şi copiii mă vor susţine până la capăt, iar apoi tata va fi disponibil pentru orice", a mai spus el.

Nikola Karabatic şi-a construit unul dintre cele mai impresionante palmaresuri din sportul francez de echipă, cucerind trei titluri olimpice (2008, 2012 şi 2021), patru titluri de campion mondial (2009, 2011, 2015 şi 2017) şi trei titluri de campion european (2006, 2010 şi 2014). Ca să nu mai vorbim de toate titlurile pe care le-a câştigat la nivel de club, de la debutul său profesionist la Montpellier, la vârsta de 17 ani, până la hegemonia Parisului, trecând prin stagii de mare succes în Germania (Kiel) şi Spania (Barcelona), cu trei Ligi ale Campionilor în palmares.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.