Naţionala de handbal masculin a României va disputa primul meci din campania de calificarea la Campionatul European din 2024 în deplasare, cu Austria. A doua partidă va avea loc duminică, la Bucureşti, cu Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu jucătorul recent naturalizat în lot, Ante Kuduz, România începe o nouă campanie de calificarea la turneul final al unui Campionat European, unde nu a mai ajuns din 1996, când se clasa pe locul 9 din 12 echipe participante.

Tricolorii antrenaţi de Xavi Pascual încep calificările în grupa 4, din care mai fac parte Austria, Ucraina şi Insulele Feroe.

Primele două partide vor avea loc în această lună, mai precis în 13 octombrie, în deplasare, cu Austria (ora 19.00), respectiv în 16 octombrie, la Bucureşti, cu Ucraina (17.30). Urmează disputele cu Insulele Feroe (8 şi 11 martie 2023), respectiv returul cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.