Echipa de handbal masculin CSM Constanţa a învins sâmbătă, după patru reprize de prelungiri, în prima semifinală a Turneului F4 de la Baia Mare, formaţia CSU Suceava, scor 42-39 (17-15, 27-27, 34-34), şi este prima finalistă a Cupei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost un meci cu un final incendiar, CSU Suceava reuşind egalarea prin Stanciuc la ultima aruncare, în urma unui fault. S-a trecut la prelungiri, iar scorul final a fost favorabil, după patru reprize, handbaliştilor de la CSM Constanţa.

Remarcatul partidei a fost Răzvan Gavriloaia, de la CSU Suceava, care la 40 de ani a înscris 12 goluri pentru echipa sa. De la CSM Constanţa s-a remarcat Drăgan, cu  11 reuşite.

În cea de-a doua semifinală se duelează, tot sâmbătă, echipele CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare.

Duminică, de la ora 15.00, va avea loc finala pentru medalia de bronz, iar de la ora 17.30 cea pentru câştigarea trofeului.

În 2022, Cupa României a fost câştigată de campioana Dinamo Bucureşti, eliminată în această stagiune în sferturi, de CSM Constanţa.

Cupa României din acest an marchează şi împlinirea a 75 de ani de la disputarea primei ediţii, când handbalul se juca în 11. În 1948, primul trofeu a revenit lui Arsenal Sibiu, care a învins cu 2-1 la general echipa Româno-Americană Ploieşti, potrivit FRH.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.