Noul antrenor al echipei feminine de handbal HC Dunărea Brăila este Costică Buceschi, acesta urmând să pregătească în paralel şi naţionala Turciei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnicianul a mai antrenat Brăila între anii 2015-2017, perioadă în care echipa a învins CSM Bucureşti (câştigătoarea Champions League la acea dată) şi reuşind să obţină medalia de argint în Liga Florilor în sezonul 2016-2017.

Cele mai bune rezultate ale carierei, Costică Buceschi le-a obţiut alături de CS Minaur Baia Mare, având o medalie de aur în 2014, trei medalii de argint în 2013, 2017 şi 2021, dar şi două Supercupe ale României în 2013 şi 2014. Buceschi a fost şi antrenorul secund al echipei naţionale a României cu care, în decembrie 2015, a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Buceschi a antrenat în 2021 echipa turcă Kastamonu Belediyesi GSK, formaţie cu care a cucerit SuperCupa Turciei şi cu care a participat în Liga Campionilor. După despărţirea de Kastamonu, românul a primit oferta de a fi selecţionerul reprezentativei de handbal feminin a Turciei, echipă pe care va continua să o antreneze în paralel.
 
“Ma bucur că am revenit la Brăila. Multe lucruri s-au schimbat, schimbări în bine mai ales pe partea de infrastructură. Avem un lot de jucătoare foarte bun. Aneta Udriştioiu va reveni la antrenamente de săptămâna viitoare, o să revină şi celelalte fete accidentate, astfel că vom intra în normal. Va fi greu pentru că acest campionat este mult mai echilibrat şi mult mai dificil dar aşa e în sport, ne punem obiective şi facem tot posibilul să le atingem. Am un avantaj pentru că am lucrat cu o parte din fete, dar pentru mine e de două ori mai dificilă etapa viitoare având în vedere că jucăm cu Baia Mare, echipă pe care am antrenat-o” a declarat noul antrenor principal al Dunării, Costică Buceschi.
 
În staff-ul tehnic a fost cooptat şi Cristian Preda, antrenorul echipei a doua a Dunării, care activează în Divizia A. Profesorul Preda va fi antrenorul secund al echipei de senioare.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.