Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a donat 50.000 de euro, după o discuţie cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, gest interpretat ca o sancţiune plătită de septuplul campion mondial pentru că a refuzat să ia parte la Gala FIA, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, s-a întâlnit ieri cu Sir Lewis Hamilton pentru a discuta despre munca desfăşurată de FIA şi de părţile interesate din sportul cu motor pentru a construi o mai mare diversitate şi incluziune în industria sportului cu motor. În spiritul angajamentului de a construi un sport mai divers în viitor, preşedintele FIA a susţinut pe deplin decizia lui Hamilton de a face o donaţie de 50.000 de euro, care va fi folosită pentru a sprijini un student dintr-un mediu defavorizat în obţinerea unei calificări educaţionale în sportul cu motor. FIA şi Hamilton vor lucra împreună cu un comitet independent pe tot parcursul acestui proces. În timpul întâlnirii, au fost discutate şi circumstanţele care au dus la absenţa lui Hamilton de la ceremonia de decernare a premiilor FIA 2021. Hamilton a recunoscut importanţa sărbătoririi reuşitelor anului împreună cu câştigătorii de premii din sportul cu motor, iar preşedintele FIA i-a reamintit lui Hamilton de obligaţia sa de a avea un comportament sportiv, în special având în vedere statutul său în automobilism", se arată într-un comunicat al FIA.

Supărat de modul în care a pierdut printre degete, sezonul trecut, în favoarea rivalului Max Verstappen de la Red Bull, titlu mondial în ultimele viraje al cursei finale a sezonului, de la Abu Dhabi, Hamilton a refuzat să participe la obişnuita gală de final de an a FIA, care a avut loc în decembrie.

Refuzul de a participa la Gala FIA reprezintă o încălcare a regulamentului sportiv al Formulei 1. Şi şeful Mercedes, Toto Wolff, a boicotat festivitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.