Campionul olimpic Nico Porteous, care a adus Noii Zeelande a doua medalie olimpică de aur din istorie la JO de iarnă, a fost omagiat de colegii săi din delegaţie la finalul probei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, membri ai delegaţiei neo-zeelandeze au făcut celebrul ritual haka, cunoscut de la meciurile de rugby ale All Blacks, chiar pe zăpada de la Beijing.

 

Nico Porteous a câştigat proba masculină de halfpipe din cadrul concursului de schi freestyle şi a adus Noii Zeelande a doua medalie olimpică de aur la Beijing. Aceasta este a doua medalie de aur din istoria Noii Zeelande la Jocurile Olimpice de iarnă.

Cu 93.00 de puncte, Porteous, 20 de ani, i-a devansat pe americanii David Wise (90,75 puncte), dublu deţinător al titlului, şi pe Alex Ferreira (86,75 puncte).

Fratele mai mare al lui Nick, Miguel, a ocupat locul 11.

Nick Porteous a câştigat bronzul la Pyeongchang, în urmă cu patru ani.

Prima medalie de aur la JO de iarnă din istoria Noii Zeelande a fost adusă de Zoi Sadowski Synnott, care la 5 februarie s-a impus în proba de slopestyle de la Beijing,



 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.