Executivul a aprobat, marţi, modificările HG 1447 / 2007, privind normele financiare pentru activitatea sportivă, prin care se majorează sumele alocate sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi lucrători în domeniu, dar şi a indemnizaţiilor olimpice oferite de către COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând, Executivul a aprobat modificările aduse la HG 1447 / 2007. Avându-se în vedere adoptarea de către Parlamentul României a Legii nr. 90/2018 privind aprobarea OUG nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, se impuneau aceste modificări,  privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă. Hotărârea de Guvern 1447/2007 reglementează categoriile de cheltuieli specifice activităţii sportive, premii şi recompense financiare care pot fi acordate sportivilor de performaţă şi înaltă performanţă, antrenorilor şi celorlalţi particianţi la activitatea sportivă. Conform noilor modificări, s-a introdus grila de criterii  pe baza cărora se va putea stabili cuantumul veniturilor ce pot fi acordate sportivilor de performanţă, antrenorilor precum şi colectivelor tehnice. Pentru Contractele de Activitate Sportivă au fost stabilite şi criteriile de aplicare şi cuantumurile exacte”, se arată într-un comunicat al MTS.

Odată cu modificarea HG, veniturile sportivilor cu rezultate la competiţiile interne şi internaţionale vor creşte. „De asemenea, au fost majorate substanţial şi premierile pentru competiţiile sportive, nu numai cele organizate de MTS şi COSR ci şi de alte ministere cum ar fi MAPN sau MAI. O altă categorie majorată a fost cea a primelor şi indemnizaţiilor olimpice prin care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român îi va recompensa pe sportivi, antrenori şi pe ceilalţi lucrători din domeniu. Cheltuielile prevăzute de noul act normativ vor genera venituri mai mari pentru sportivii cu rezultate la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Toate aceste modificări au fost stabilite în urma unor consultări cu numeroase instituţii, precum COSR, MAI, MAPN, federaţii sportive, cluburi sportive şi direcţii judeţene”, precizează sursa citată.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, consideră că recompensele sportivilor şi antrenorilor vor fi net superioare celor de până acum: „Sunt extrem de mulţumită că astăzi au fost aprobate patru Hotărâri de Guvern care sunt adresate sportului. Este o dovadă a importanţei pe care actuala guvernare o acordă acestui domeniu, care este printre cei mai buni ambasadori pe care România îi are la nivel mondial şi ţin să mulţumesc Premierului şi colegilor mei din Guvern pentru acest suport. Modificările la HG 1447 vor aduce sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi lucrători din sport prime, premieri şi recompense mult superioare nivelului de până acum, care vor constitui, sperăm, atât o răsplată meritată pentru eforturile lor cât şi o motivare suplimentară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.