Antrenorul echipei Manchester City, Josep Guardiola, ar fi dispus să îşi retragă jucătorii de pe teren în semn de protest faţă de insultele rasiste. Tehnicianul formaţiei Chelsea, Maurizio Sarri, propune ca în astfel de cazuri jocul să fie întrerupt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă antrenorii ar trebui să aibă dreptul să îşi scoată jucătorii de pe teren în situaţiile de rasism, Guardiola a spus: „Am putea face asta. Fotbalul este o armă puternică în apărarea principiilor umanităţii. Atunci când clubul sau jucătorii sau forul decide asta, bineînţeles că o vom face. Situaţia se schimbă atunci când faci ceva, altfel este imposibil şi totul rămâne la fel”.

Luni, englezul Raheem Sterling s-a plâns de atitudinea rasistă a publicului din Podgorica, la meciul cu Muntenegru, din preliminariile Euro-2020.

„Când oameni ca Sterling sau alţii spun ceea ce spun, este bine pentru viitorul nostru, pentru societatea noastră”, a afirmat Guardiola.

Maurizio Sarri a declarat că ar vrea să existe reguli mai severe, care să le permită echipelor să părăsească terenul cel puţin temporar. „Avem nevoie de o regulă pentur Premier League, dar şi pentru celelalte campionate, pentru tot fotbalul. O regulă care să ne permirtă să oprim meciul. Cred că trebuie să facem ceva diferit, probabil preferabil este să se oprească meciul zece minute la prima situaţie de rasism”, a spus Sarri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.