Grupul de investiţii Kosmos cere 50 de milioane de dolari (45,7 milioane de euro) de la Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) ca despăgubire pentru că a încălcat acordul de organizare a Cupei Davis, a declarat, joi, preşedintele său, Gerard Piqué.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma rezilierii ITF, există acum un litigiu între (părţi) în care noi pretindem până la 50 de milioane de dolari", a declarat fostul jucător al Barcelonei într-un interviu acordat ziarului Marca. "Nu putem spune mai multe din cauza restricţiilor de confidenţialitate", a adăugat el.

Kosmos semnase în 2018 un acord pe 25 de ani cu ITF pentru organizarea Cupei Davis, dar în luna ianuarie a acestui an federaţia a decis să preia din nou controlul competiţiei, reziliind acordul cu compania fostului fotbalist.

Compania a depus atunci o plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva ITF pentru "ruptură nejustificată de contract", o sursă apropiată cazului explicând că cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord financiar pentru a-şi rezolva disputa.

"Credem că ceea ce am făcut cu Cupa Davis este un succes răsunător. Am venit cu o competiţie care era în declin, care se afla la cel mai scăzut nivel. Şi din punct de vedere sportiv, economic şi al audienţei, am reuşit mai ales să redresăm turneul", s-a apărat Piqué în faţa cotidianului madrilen.

"Ne-am cvadruplat veniturile într-un singur an. Am trecut de la trei sponsori la cincisprezece. Ceea ce se întâmplă este că, în 2020, a sosit Covidiul şi a schimbat totul în toate sporturile", a analizat el.

"În 2020, nu a existat Cupa Davis, o parte din 2021 s-a jucat în spatele uşilor închise..... Preţul fix pe care îl plăteam era în afara pieţei", a insistat şeful Kosmos, referindu-se la o plată de "40 de milioane pe an".

"Covidul era imposibil de prevăzut", a reamintit el, explicând că "multe ligi şi federaţii s-au adaptat, iar ITF a decis că nu vrea să renegocieze condiţiile sale.

Kosmos a transformat formatul Cupei Davis din 2019. S-a renunţat la popularele dueluri acasă şi în deplasare şi la meciurile de cinci seturi pe un calendar de-a lungul anului. Cu toate acestea, noul format a reuşit cu greu să convingă.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.