Grupele primului tur al Cupei Mondiale din 2026, care se va desfăşura pentru prima dată în trei ţări diferite (Statele Unite, Canada, Mexic) şi va găzdui 48 de echipe, vor fi organizate pe regiuni pentru a limita deplasările, a dezvăluit preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Provocarea va fi logistica", a declarat liderul care a fost la Los Angeles pentru a prezenta logo-ul oficial al evenimentului.

"Distanţele, fusul orar, diferenţele climatice. [...] Prin urmare, este important pentru noi să creăm mediul potrivit pentru ca echipele şi fanii să fie plasaţi în cele mai bune condiţii posibile. Asta înseamnă că nu trebuie să călătorească prea mult, mai ales la început. Aşadar, vom crea grupe în care echipele se vor baza pe tragerea la sorţi".

Fostulfundaş american Alexi Lalas (52 de ani, 96 de selecţii) a susţinut propunerea lui Infantino: "Vorbim despre zboruri de uneori şase ore, schimbări de fus orar. Pentru o mulţime de jucători care vin din alte locuri, va schimba fundamental competiţia, aşa că această idee de grupare pe regiuni are sens."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.